Briefje van Mirjam

Zandvoort (Formule-1)
Als je lid bent van het koninklijk huis verdwijnen blijkbaar alle milieuproblemen en coronamaatregelen als sneeuw voor de zon. Een evenement die het hele weekend Zandvoort voorziet van meer dan honderdduizend mensen per dag.
Prachtig om te zien natuurlijk, dat het ouderwetse, een heel weekend feestvieren goed in beeld is in Zandvoort.
Blijkbaar zijn alle handhavers omgekocht met een VIP-pas, door Prins Bernard, trouw opvolger van zijn opa. Natuurlijk vind iedereen het heel fijn dat niemand van handhaving de controle freak uithangt. Geen boa te zien die met zijn knuppel de mensenmassa uitéén slaat.

Een burgemeester die natuurlijk ziet dat het in strijd is met de milieu en corona normen maar met een gladgestreken gezicht een analyse geeft over de massale overtreding van de corona regels, dat hij serieus overleg heeft gehad met de organisatie en natuurlijk onze Prins. Er zou nog scherper worden toegezien op handhaving van de regels op het circuit en rondom het terrein en in het centrum van Zandvoort. De mensen die éénmaal binnen zijn gaan de stoelen gebruiken om beweging te beperken was de verdediging van de burgervader. Zaterdag en zondag zag je duidelijk dat iedereen op het circuit en daarbuiten, ouderwets volledig uit zijn dak ging. De hele wereld zit mee te kijken en dan wil je als burgemeester en organisatie van dit prachtige spektakel dat het plaatje perfect is natuurlijk. Iedereen thuis die het spektakel op tv volgt is stomverbaasd over de gang van zaken, wat een Prins voor invloed heeft op zelfs de rechterlijke macht en gewoon groen licht krijgt. Milieu problemen of Corona maatregelen zijn ineens niet zo belangrijk. Heerlijk gevoel maar valt niet uit te leggen aan de hele evenementen branche die bijna volledig op zijn gat zit door dezelfde coronamaatregelen. Iedereen probeert zich zoveel mogelijk braaf aan de opgelegde regels te houden, ondanks de financiële situatie van heel veel mensen. Demissionair minister Hugo de Jonge blijft stug zijn argumenten verdedigen in het nieuws, en zie je in dezelfde uitzending de uitzinnige mensenmassa in Zandvoort een heel mooi feest vieren zonder enige vorm van handhaving. Wereldwijd een super uitstraling waarin Holland weer geweldig op de kaart is gezet, maar een messteek in de rug van de noodlijdende evenementenbranche!

Mirjam Kuhl