De PVV fractie in de Provinciale Staten van Drenthe vindt het belangrijk om de realiteit onder ogen te zien. Door je niet te laten verblinden door ideologie of de waan van de dag heb je een betere kijk op de toekomst maar waar ontzettend veel van valt te leren is het regelmatig terug kijken naar ons verleden.

Daarom vinden wij de 4 mei herdenking belangrijk en wordt er ieder jaar een krans gelegd op de spoorbielzen van het indrukwekkende beginpunt van voor vele, vooral Joodse, landgenoten de laatste reis vanuit Westerbork. Ook dit jaar was de belangstelling voor deze herdenking overweldigend en stond iedereen letterlijk stil bij het horen van de verhalen van twee overlevenden uit de Duitse vernietigingskampen.

Krans gelegd door de PVV-fractie op 4 mei 2013

Ook dit jaar werd de aandacht weer afgeleid door de discussie over het breder trekken van deze herdenking naar een meer algemene aandacht voor slachtoffers uit meerdere oorlogen elders en in andere tijden op de wereld.
Hoewel onze fractie het standpunt heeft dat ook deze slachtoffers zeker niet vergeten moeten worden, willen wij 4 mei graag voorbehouden aan de slachtoffers van de heel speciale tragedie, ontketend door de waanbeelden van het Nationaal Socialisme.

Dit gezegd hebbende, pleiten wij daarnaast voor de erkenning, steun en dankbaarheid voor die landgenoten die deelnamen aan de "buitenlandse missies". Ook al was het hun werk, zij verdedigden, ver van huis, onze vrijheid en welzijn en kwamen, lang niet allemaal, ongeschonden uit deze strijd. Daarom draagt de PVV fractie van de Provincie Drenthe de veteranen een warm hart toe en laat dit blijken door de gesneuvelde militairen met bloemen te herdenken bij het bescheiden monument achter het Provinciehuis en geven wij steeds graag gevolg aan de uitnodiging om deel te nemen aan de bijeenkomst van de Drentse veteranen.

Ad van Berkel 

 

 

PVVstemmers bedankt

banner-talent

 
Poster Staten 2015

nieuwsbrief